Top 6 cele mai neobisnuite polite de asigurare

In timp ce multi oamenilor se orienteaza catre polite de asigurare care sa le faca viitorul mai linistit – asigurare de locuinta, asigurare de viata, asigurare CASCO, altii isi asigura niste bunuri materiale sau abstracte absolut neobisnuite. Si nu doar in afara se intampla acest lucru. In ultimii ani, si in Romania a inceput sa creasca numarul asigurarilor ciudate, pentru te miri ce.

 1. Rapiri de catre extraterestri

rapire extr.jpg

Iti vine sa crezi sau nu, americanii se tem grozav de extraterestri si au incheiat pana acum polite de asigurare in valoare de peste 10 milioane de dolari impotriva rapirilor acestor creaturi. Totusi, daca ar vrea sa incaseze asigurarea, ar trebui sa faca si dovada faptului ca au fost, intr-adevar, rapiti.

 1. Asigurare impotriva castigatorului
  Tot in America, showul “Vrei sa fii milionar” dispune de o polita de asigurare colosala, in cazul in care un concurent chiar ar ajunge sa castige concursul.

 2. Asigurare impotriva situatiilor putin probabile
  Sunt persoane prevazatoare, care nu vor sa fie prinse pe picior gresit in cazul in care evenimentele nu s-ar intampla conform planului lor. De exemplu, o familie din Marea Britanie a incheiat o polita de asigurare pentru situatia in care femeia ar fi nascut mai multi copii. Fericita familie a reusit sa-si incaseze polita, dupa ce femeia a dat nastere unei perechi de gemeni.

 3. Asigurare impotriva angajatilor
  In orice firma exista o mana de angajati care reprezinta inima companiei. Acesti angajati deosebit de valorosi ar fi o pierdere uriasa pentru companie, asa ca unii directori s-au gandit ca nu ar fi rau sa se puna la adapost in cazul in care unul sau mai multi angajati ar dori sa-si dea demisia. Asa a aparut asigurarea impotriva angajatilor model. Daca ar fi sa plece, compania ar incasa asigurarea, evident dupa depunerea unor acte doveditoare ale prejudiciului.

 4. Asigurarea de nunta

asig nunta.jpg

Asigurarea de nunta este o alta polita neobisnuita, cel putin pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, unele companii de asigurare din afara le ofera posibilitatea viitorilor miri sa incheie o astfel de polita, prin care ar urma sa fie despagubiti in cazul in care nunta le-ar fi periclitata de un eveniment neasteptat. De exemplu, daca iti faci nunta pe plaja si brusc se produce un tsunami, iti poti recupera costurile ceremoniei.
In acelasi timp, daca se intampla ca viitorul sot sau viitoarea sotie sa te paraseasca in fata altarului, asigurarea ti-ar acoperi costurile sedintelor de terapie, prin care ai uita de rusinea traita in fata prietenilor si a familiei.

 1. Asigurarea unei linii audio Hi-Fi Nu demult, aici in Romania, o persoana fizica a incheiat o polita de asigurare pentru o linie audio Hi-Fi. Pentru 180.000 de euro, individul si-a asigurat o linie audio exclusiv pentru auditii private, dupa ce a prezentat companiei o lista detaliata a componentelor si a anexat copii ale acestora din catalogul din care au fost comandate.

Printre asigurarile atipice incheiate de-a lungul timpului se numara si cele impotriva muscaturilor de caine, ale atacurilor hackerilor, ale meteoritilor si ale atacurilor poltergeist.

 
3
Kudos
 
3
Kudos

Now read this

Cum sa iti vinzi masina

Intr-un moment al vietii trebuie sa iei o decizie de care de multe ori nu esti incantat. Chiar daca ti-a fost alaturi foarte mult timp si poate ca a devenit parte din familie, uneori te afli in situatia in care te vezi nevoit sa iti... Continue →