Parcari in Bucuresti: unde lasi masina, fara sa incurci traficul

Una dintre cele mai mari probleme cu care te confrunti in Bucuresti este lipsa parcarilor. De fapt, poate ca mai corect ar fi sa spunem ca una dintre cele mai mari probleme ale bucurestenilor este faptul ca nu folosesc asa cum trebuie spatiile de parcare si astfel, incetinesc traficul sau chiar pun in pericol viata celorlalti participanti la trafic si a pietonilor.

parcare.jpg

Trebuie sa recunosti ca, uneori, preferi sa parchezi cat mai aproape de locul unde ai treaba, chiar daca acest lucru inseamna sa ocupi prima banda de circulatie si chiar daca la o suta de metri mai incolo ai o parcare amenajata.

Este adevarat ca niciodata nu strica o parcare in plus in Bucuresti, dar pana una alta, hai sa vedem ce avem in prezent.

Ai 4 parcari generoase in Centru

In Centrul Bucurestiului, ai la dispozitie 4 parcari generoase, menite sa fluidizeze traficul. Sigur, pentru a ocupa un loc de parcare in aceste spatii trebuie sa platesti, la fel cum se intampla in toate capitelele europene.

Asadar, daca vrei sa ajungi cu masina in zona Universitatii, in zona Unirii si mai ales in Centrul Vechi, ai unde sa parchezi masina, desi acest lucru presupune poate sa mergi mai mult pe jos pana unde ai treaba.

Daca vrei sa te plimbi prin Cismigiu, in loc sa parchezi in fata parcului, poti face un ocol. Vei gasi o parcare amenajata, dar cu plata.

Poti alege parcarile inteligente, daca ai treaba in sectorul 6

Parcarile inteligente din Bucuresti, deocamdata prezente pe raza sectorului 6, sunt o solutie excelenta, daca ai nevoie de un loc de parcare legal, daca vrei sa eviti tiganirea cu parcagiii si daca nu vrei sa te trezesti cu masina zgariata de un alt conducator auto care n-a avut loc sa treaca de masina ta.

Smart parking-ul este o solutie imprumutata tocmai de la coreeni. Practic, in aceste parcari, masinile sunt depozitate pe verticala, pe structuri usoare din metal. Astfel, pe un singur loc de parcare incap 6 autoturisme.

smartparking.jpg

In general, smart parking-ul este ideal daca locuiesti in sectorul 6 sau daca lucrezi aici si vii cu masina la serviciu, Pentru a inchiria un loc de parcare, trebuie sa mergi cu o cerere tip si talonul autoturismului la Serviciul Parcaje de Resedinta (Aleea Bistra, nr 1). Parcari inteligente gasesti, printre altele, pe strada Sibiu, Bd 1 Mai, Piata Valea Ialomitei, strada Dezrobirii si pe strada Reveriei.

Ai parcaj subteran la Obor si alte parcari raspandite in diferite zone din Bucuresti

Parcajul subteran de la Obor are o capacitate de aproximativ 900 de locuri de parcare. Din acestea, aproape 100 pot fi platite pe ora, restul sunt destinate abonamentelor.

De asemenea, mai exista parcari publice in Bucuresti in Piata Victoriei (110 locuri), la Sala Palatului (219 locuri) si in Piata Alba Iulia (151).

Tu unde parchezi in Bucuresti?

 
7
Kudos
 
7
Kudos

Now read this

Iti vinzi masina? Cum stabilesti pretul pe care il ceri

Vanzarea masinii personale este o decizie destul de grea, mai ales daca ai prins drag de ea si stii ca te-a adus cu bine acasa de fiecare data. Totusi, vine un moment in care trebuie sa te desparti de ea, fie ca a inceput sa functioneze... Continue →