Iti vinzi masina? Cum stabilesti pretul pe care il ceri

Vanzarea masinii personale este o decizie destul de grea, mai ales daca ai prins drag de ea si stii ca te-a adus cu bine acasa de fiecare data. Totusi, vine un moment in care trebuie sa te desparti de ea, fie ca a inceput sa functioneze defectuos, fie ca este prea batrana. Urmatoarea dilema este, evident, pretul. Iata cateva criterii care te vor ajuta sa pui un pret corect pe masina ta.

Analizeaza starea masinii

Tu stii cel mai bine cum se prezinta masina ta. Normal ca vrei sa obtii un pret cat mai mare pe ea, o data pentru a-ti recupera o parte din investitia intiala, iar a doua oara pentru a-ti acoperi o parte din investitia viitoare, insa esti constient ca nu poti cere un pret mare daca autoturismul este avariat sau prezinta defectiuni mecanice serioase.
O zgarietura pe caroserie sau un covoras deteriorat nu sunt probleme majore. De altfel, aceste mici semne de uzura confera autenticitate masinii, insa daca crezi ca te impiedica sa scoti un pret mai bun, poti face mici imbunatatiri.

foorsale.jpg

Arunca un ochi la concurenta

Odata cu tine sunt multi altii care vand acelasi model de masina. Trebuie sa arunci un ochi peste pretul solicitat de ei, pentru a-ti putea face o idee despre cat ai putea obtine si tu. Sigur ca daca masina ta are optiuni suplimentare, are un an mai nou sau are ceva in plus fata de celelalte, poti cere un pret mai mare. Insa aceasta decizie poate intarzia vanzarea masinii, pentru ca cei mai multi cumparatori cauta sa plateasca pretul cel mai mic sau cat mai mic posibil, pe o masina cat mai buna.
Sigur ca daca nu te grabesti sa-ti vinzi masina, poti testa piata, afisand un pret mai mare. Daca ai noroc, poti da peste un cumparator generos mai repede decat crezi. Daca zilele trec si masina nu se vinde, ei bine, inseamna ca poate ar trebui sa mai lasi la pret.

Pregateste masina pentru vanzare

Pregatirea masinii pentru vanzare inseamna, in mare parte, cosmetizarea ei. Stii doar ca un produs frumos ambalat poate avea mai mult succes. Un polish al farurilor, un interior bine facut, un miros placut, o tapiterie bine intretinuta, toate acestea pot lua ochii posibilului cumparator si, mai mult, ii ofera siguranta ca masina a fost ingrijita cu atentie si, deci, se prezinta intr-o stare buna. Asadar, cu o cosmetizare rapida poti creste usor pretul masinii.

forsale.jpg

Negociaza pretul final

Sunt putine situatii in care vanzatorii de masini primesc tot atatia bani cat au solicitat. In general, fiecare stabileste un pret mai mare pe masina, pentru ca mai apoi sa-l negocieze cu posibilul cumparator si sa-l scada, astfel incat afacerea sa fie in avantajul ambelor parti.
Acum depinde de tine sa-ti promovezi anuntul pe site-urile de profil si pe retelele de socializare. Tine cont ca, uneori, o optiune explicata intr-un mod mai clar si frumos poate fi mult mai valoroasa decat aceeasi optiune mentionata sec in alt anunt. Asadar, felul in care concepi anuntul pentru vanzarea masinii poate fi si el un criteriu pentru stabilirea pretului.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Cum sa iti vinzi masina

Intr-un moment al vietii trebuie sa iei o decizie de care de multe ori nu esti incantat. Chiar daca ti-a fost alaturi foarte mult timp si poate ca a devenit parte din familie, uneori te afli in situatia in care te vezi nevoit sa iti... Continue →