Asigurarile auto te scot din probleme

Evenimentele auto neplacute pot avea loc oricand, iar adesea acestea presupun o serie de cheltuieli pe care cu siguranta nu le-ai luat in considerare si nici nu le-ai inclus intr-un plan de urgenta, asadar este important sa fii pregatit corespunzator si sa previi toate aceste situatii cu o polita de asigurare auto.

cascoo.jpg

O polita de asigurare RCA este obligatorie la ora actuala, astfel ca orice sofer care circula pe drumurile publice trebuie sa o aiba. Aceasta poate fi considerata o asigurare minima ce acopera doar costurile de reparatie a soferului nevinovat. In situatia neplacuta in care ai accidentat un alt autoturism in trafic acesta din urma isi va repara masina cu ajutorul politei tale de asigurare obligatorie, iar tu, in lipsa unei asigurari CASCO va trebui sa-ti repari singur masina.

Acest ultim tip de asigurare este facultativa, insa avantajele sunt foarte mari. La incheierea unei polite de asigurare CASCO masina ta este in totalitate protejata de tot ceea ce inseamna avarie sau chiar furt. Pretul este ceva mai ridicat, bineinteles, insa ai garantia ca banii pe care tocmai i-ai investit nu se vor pierde odata cu un eveniment rutier neplacut sau chiar cu ghinionul de a-ti fi furat cineva automobilul. Astfel de polita are anumite clauze si optiunile de acoperire depind foarte mult in functie de ceea ce iti doresti, asadar o poti optimiza in functie de preferintele tale.

Daca ai o firma de transport si cateva autocamioane in gestiune atunci ar fi bine sa stii ca o asigurare CMR te poate scuti de multe neplaceri. Aceasta este o polita de asigurare care se incheie strict pentru marfa pe care o transporti in masina, in calitate de transportator si nu pentru autocamion, acesta necesitand alt tip de asigurare auto. In cazul in care marfa este distrusa, pierduta sau avariata, asigurarea CMR te va proteja de riscurile aferente si de cheltuieli suplimentare.

asigu.jpg

Polita de asigurare CARGO este oarecum asemanatoare cu cea de tip CMR, astfel ca multi oameni le confunda. O polita de asigurare CARGO este incheiata de catre proprietarul marfurilor pentru a-i proteja bunurile in perioada calatoriei. Cu alte cuvinte, daca ai de transportat o marfa importanta ar fi bine sa inchei o astfel de polita, deoarece vei beneficia de protectie si pentru transporturile internationale, maritime, rutiere si asa mai departe.

Asigurarea ROTR este oferita companiilor de transport care vor sa obtina licenta necesara pentru a-si putea desfasura obiectul de activitate. Conform legislatiei aflate in vigoare la momentul scrierii acestui articol, fiecare transportator trebuie sa aiba o capacitate financiara de 9000 de euro pentru primul autovehicul al companiei si cate 5000 de euro pentru restul autovehiculelor destinate transportului. Asigurarea ROTR acopera cheltuielile in cazul unor prejudicii materiale pe care beneficiarul le are de pe urma transportatorului, in cazul in care acesta nu onoreaza comanda.

Iata care sunt cele mai frecvente polite de asigurare la ora actuala. Daca te numeri printre persoanele care ar putea beneficia de ele atunci nu mai sta pe ganduri si opteaza pentru siguranta ta financiara si pentru succesul afacerii tale.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Noi reguli pentru soferi

Noi reguli le vor da batai de cap soferilor care au probleme cu somnul, acestia riscand sa nu isi poata lua permisul sau sa nu il poata reinnoi. Acest lucru va fi reglementat printr-o directiva Europeana care va fi adoptata anul viitor.... Continue →